×
Home Livescore

Quilindschy Hartman straalt na succesvol debuut in Oranje

Quilindschy Hartman straalt na succesvol debuut in Oranje
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 11:08 uur

Jonge voetballer Quilindschy Hartman straalt van blijdschap na zijn debuut in het nationale elftal. De 21-jarige talentvolle Feyenoord-verdediger gaf toe dat hij totaal geen zenuwen had voor de wedstrijd tegen Frankrijk.

Hartman maakte een indrukwekkende entree in het Nederlands elftal en bekroonde zijn optreden met een doelpunt. "Ik heb eigenlijk nooit echt last van zenuwen. Natuurlijk besef ik wel hoe bijzonder dit moment is. Het voelde hetzelfde als mijn debuut bij Feyenoord of mijn eerste wedstrijd in de Champions League", vertelde hij aan De Telegraaf. "Het geeft me wel een ander soort gevoel, maar ik kan het snel van me afzetten en gewoon mijn best doen. Op school was ik nerveuzer voor examens dan voor dit. Ik probeer wel te genieten van het moment, maar ik voel geen echte nervositeit. Ik kijk vooral uit naar het spelen en mezelf meten met de absolute top."

Voorafgaand aan zijn debuut kreeg Hartman van bondscoach Ronald Koeman een hesje tijdens de training. Op dat moment wist hij dat zijn eerste wedstrijd voor Oranje dichtbij was. "Na die training kwam de bondscoach naar me toe en vertelde me dat ik zou gaan spelen. Hij zei dat ik met hetzelfde zelfvertrouwen moest spelen als bij Feyenoord, dezelfde durf moest tonen als bij mijn club en dat het dan wel goed zou komen. Het systeem is wel anders dan bij Feyenoord, maar ik kan nog meer naar voren komen. Ik vond het wel leuk om in dit systeem te spelen. Ik denk dat het goed bij me past."