×
Home Livescore

Marciano Vink begrijpt excuses Frimpong niet na afmelding EK O21

Marciano Vink begrijpt excuses Frimpong niet na afmelding EK O21
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 12:08 uur

Voormalig voetballer Marciano Vink heeft zijn bedenkingen bij de excuses die Jeremie Frimpong eerder deze week maakte voor zijn afmelding voor het EK O21. Vink, die tegenwoordig als analyticus optreedt, kan zich echter wel vinden in het 'statement' van de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen.

Frimpong maakte afgelopen vrijdag zijn langverwachte debuut voor het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Frankrijk (1-2). In de vorige interlandperiode kreeg hij echter 'straf' van bondscoach Ronald Koeman, omdat hij had bedankt voor het jeugd-EK. Frimpong erkende destijds dat hij een 'fout' had gemaakt. Vink is echter van mening dat dit niet als een 'hele domme fout' bestempeld kan worden. "Ik vind het jammer dat hij bij de KNVB en het nationale team komt en zegt dat hij een hele domme fout heeft gemaakt. Ik zie het niet als een hele domme fout", aldus Vink tijdens een uitzending van Voetbalpraat op ESPN.

De analyticus vervolgt zijn betoog door te stellen dat spelers op bepaalde momenten, wanneer ze goed presteren bij hun club, een soort statement kunnen maken. Hij begrijpt dat iedereen graag voor het Nederlands elftal wil spelen en dat er geen speler is die zegt dit niet te willen. Echter, Vink vond het interview van Frimpong meer op een ingestudeerd praatje lijken. Karim El Ahmadi voegt hieraan toe dat de teleurstelling van Frimpong, die afgelopen zomer niet werd geselecteerd voor de Final Four van de Nations League, de reden was voor zijn afmelding voor het EK O21. "Hij was teleurgesteld, ja, daarom bedankte hij. Maar zeg dan niet dat je heel dom bent geweest", aldus Vink.