×
Home Livescore

Calvin Stengs geen spijt van Nice-transfer: volwassener geworden

Calvin Stengs geen spijt van Nice-transfer: volwassener geworden
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 12:40 uur

Calvin Stengs kijkt met geen spijt terug op zijn overstap van AZ naar OGC Nice. De voetballer, die eerder bij Feyenoord speelde, heeft in Zuid-Frankrijk weliswaar een mindere periode doorgemaakt, maar hij is er wel volwassener door geworden.

"Absoluut niet, ik heb namelijk ook fantastische momenten beleefd in Nice", reageert Stengs op de vraag of hij spijt heeft van zijn stap naar de Côte d'Azur. "Ik heb daar bijvoorbeeld vernomen dat ik vader zou worden. Onvergetelijk. Daarnaast heb ik ook laten zien dat ik goed kan voetballen. Maar over het geheel genomen was het niet genoeg. Zeker niet om een uitnodiging voor het Nederlands elftal te ontvangen."

Voor het eerst sinds begin 2021 maakt Stengs weer deel uit van het Nederlands elftal tijdens deze interlandperiode. Waarom het niet lukte bij Nice? "Het is lastig te zeggen, maar ik denk dat het te maken had met het feit dat ik voor het eerst in het buitenland speelde", aldus de middenvelder en aanvaller. "Ik stapte uit mijn comfortzone en dat maakte me wat terughoudender. Misschien heb ik te veel afwachtend gereageerd."

"In het veld had ik nog steeds mijn flair en zelfvertrouwen, maar daarbuiten was ik misschien te verlegen", legt Stengs uit. "Als ik een paar wedstrijden op rij niet speelde, had ik vaker naar de trainer kunnen stappen om te vragen wat ik kon doen om wel in de basis te starten."