×
Home Livescore

Ben Foster: Van Dijk, de ultieme verdediger aller tijden!

Ben Foster: Van Dijk, de ultieme verdediger aller tijden!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 13:48 uur

In een recent interview heeft voormalig doelman Ben Foster zijn bewondering uitgesproken voor de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk. Volgens Foster is Van Dijk op zijn hoogtepunt de beste verdediger aller tijden geweest en heeft hij de standaard voor centrale verdedigers naar een ongekend niveau getild.

"Op het toppunt van zijn kunnen is Virgil van Dijk waarschijnlijk de beste verdediger die ooit heeft geleefd", verklaarde Foster in de Fozcast. "Ik meen het echt. Zodra Liverpool zowel de Champions League als de Premier League wist te winnen, was Van Dijk absoluut de nummer één." Foster doelde hiermee op de indrukwekkende prestaties van het Engelse team in de afgelopen jaren.

Foster ging verder: "Ik denk dat hij drie opeenvolgende jaren de beste centrale verdediger ter wereld was. Ondanks een zware blessure waar hij momenteel nog van herstelt, heeft deze man het spel voor centrale verdedigers naar een hoger niveau getild. Echt waar, Virgil van Dijk."

Van Dijk, die in het seizoen 2018/2019 de Champions League won met Liverpool en in 2020 landskampioen werd met de club, heeft ook individueel succes gekend. Hij werd in 2019 uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar en werd verkozen tot speler van het seizoen bij Liverpool. Tot op heden heeft hij 229 wedstrijden gespeeld voor Liverpool, waarin hij negentien doelpunten heeft gemaakt en veertien assists heeft gegeven.

Met zijn dominante spel en leiderschap heeft Virgil van Dijk een blijvende indruk achtergelaten in de voetbalwereld. Zijn impact op het verdedigen zal nog lang voelbaar zijn en zijn naam zal altijd geassocieerd worden met grootsheid.