×
Home Livescore

Henk Spaan vol lof over NEC-talent en roept Ajax op tot aankoop

Henk Spaan vol lof over NEC-talent en roept Ajax op tot aankoop
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 15:09 uur

Voetbalanalist Henk Spaan is vol lof over de jonge talentvolle aanvaller Sontje Hansen van NEC. Na de overtuigende 0-3 overwinning van Jong Oranje op de leeftijdsgenoten van Georgië, kon Spaan niet anders dan zijn bewondering uitspreken voor de prestaties van Hansen. In zijn column in Het Parool schrijft Spaan dat hij de buitenspeler graag terug zou zien bij Ajax.

Opvallend genoeg koos Hansen deze zomer juist voor een vertrek bij Ajax en maakte de overstap naar Nijmegen om zich te kunnen bewijzen in de Eredivisie. Na vier seizoenen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. En die uitdaging lijkt Hansen met beide handen aan te grijpen.

"In de eerste tien minuten zag ik al een stuk of vier prachtige acties van hem, waaronder een soepele één-twee met Ruben van Bommel", aldus Spaan. "Ik was direct geboeid. Wanneer zie je jongens in een Oranje-shirt nou zo'n geweldig voetbal laten zien? Het is opmerkelijk hoeveel spelers opbloeien nadat ze Ajax hebben verlaten."

Spaan onderbouwt zijn conclusie met een reeks voorbeelden, waarbij hij namen noemt als Sven Botman, Youri Regeer, Danilho Doekhi, Azor Matusiwa, Sheraldo Becker en Naci Ünüvar. Volgens Spaan is Hansen een potentiële topspeler en doet hij een oproep aan Ajax om hem terug te kopen.

Maar Spaan ziet niet alleen in Hansen een mogelijke versterking voor Ajax. Ook Dirk Proper, de teamgenoot van Hansen bij NEC, maakte indruk tijdens de wedstrijd tegen Georgië. "Hij speelde een uitstekende wedstrijd en won elk duel waar hij in verwikkeld was", aldus Spaan. Ondanks dat Proper slechts 1,67 meter lang is, bewijst hij volgens Spaan dat lengte niet altijd een bepalende factor is. "De Georgiërs denken daar duidelijk anders over."

Met zijn lovende woorden en suggesties voor versterkingen hoopt Spaan dat Ajax deze talentvolle spelers weer naar Amsterdam kan halen. Of de club gehoor zal geven aan zijn verzoek, zal de tijd moeten uitwijzen. Maar één ding is zeker: Hansen en Proper hebben hun visitekaartje afgegeven tijdens deze interland en laten zien dat ze klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière.