×
Home Livescore

Sandro Tonali in tranen door gokschandaal: Newcastle in actie

Sandro Tonali in tranen door gokschandaal: Newcastle in actie
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 16:32 uur

In een schokkende wending van gebeurtenissen is Sandro Tonali, de Italiaanse middenvelder van Newcastle, diep getroffen door de huidige situatie waarin hij verkeert. Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera wordt Tonali, samen met andere voetballers, verdacht van duistere gokpraktijken. De last van deze beschuldigingen heeft Tonali de afgelopen dagen zwaar op de maag gelegen en hij zou zelfs in tranen zijn uitgebarsten in het bijzijn van zijn geliefden. De schaamte die hij voelt, is naar verluidt ondraaglijk. Het is duidelijk dat de speler, die afgelopen zomer voor een astronomisch bedrag van 64 miljoen euro de overstap maakte van AC Milan naar Newcastle United, volledig gebroken is. "Hij is doodsbang, de klap was verwoestend", aldus zijn naasten.

Om Tonali te ondersteunen heeft zijn Engelse werkgever een privévliegtuig naar Italië gestuurd om hem op te halen. Eddie Howe, de manager van Newcastle United, wacht hem op met open armen. Volgens geruchten heeft Howe al geïnformeerd naar de mentale toestand van zijn speler en staat hij klaar om hem te helpen de broodnodige rust terug te vinden.

Alsof de situatie nog niet genoeg in het nieuws was, werd woensdag bekend dat de openbare aanklager van Turijn een onderzoek is gestart naar de illegale activiteiten van Nicolò Fagioli, een speler van Juventus. De volgende dag kwam het schokkende nieuws naar buiten dat Tonali en Nicolò Zaniolo, de aanvallende middenvelder van Aston Villa, het trainingskamp van het Italiaanse nationale team hebben verlaten. Naar verluidt zijn ze vervolgens door de politie ondervraagd over hun mogelijke betrokkenheid bij illegale gokpraktijken. De voetbalwereld staat op zijn kop door deze onthullingen en de gevolgen kunnen verstrekkend zijn voor de betrokken spelers.