×
Home Livescore

Manchester United overname: Sir Jim Ratcliffe nadert akkoord!

Manchester United overname: Sir Jim Ratcliffe nadert akkoord!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 21:33 uur

In een razendsnel tempo blijven de ontwikkelingen in de overnameperikelen rondom Manchester United elkaar opvolgen. Nadat Sheikh Jassim zich plotseling terugtrok, blijkt nu dat Sir Jim Ratcliffe juist dichtbij een akkoord is met de familie Glazer.

Verschillende bronnen, waaronder de gerenommeerde sportjournalist Ben Jacobs, Sky Sports en The Daily Mail, hebben dit gemeld. Ratcliffe zal een belang van 25 procent in Manchester United verwerven voor een duizelingwekkend bedrag van 1,7 miljard euro. Maar dat is nog niet alles, hij heeft ook het vooruitzicht om in de toekomst de volledige controle over de club te krijgen. Met zijn bedrijf Ineos zal hij bovendien direct invloed uitoefenen op het dagelijkse beleid op Old Trafford.

Achter de schermen heeft Ratcliffe al grote plannen gesmeed voor de club. Zo heeft hij zijn oog laten vallen op Paul Mitchell als directeur voetbalzaken voor The Mancunians. Mitchell heeft in het verleden al ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie bij AS Monaco. Momenteel is Ratcliffe met Ineos al eigenaar van de Franse club OGC Nice.

Jassim was bereid om maar liefst zes miljard euro neer te tellen om Manchester United volledig over te nemen. Helaas voor hem was dit niet genoeg voor de familie Glazer, die de voorkeur geeft aan Ratcliffe en Ineos. Volgens Sky zal de voetbaltak van The Mancunians teleurgesteld zijn dat de keuze niet op de Qatarese investeerder is gevallen. Onder andere manager Erik ten Hag zag al mogelijkheden met het budget dat Jassim beschikbaar had willen stellen voor transfers en het verbeteren van de faciliteiten.

Het is duidelijk dat de overnamesoap rondom Manchester United nog lang niet ten einde is. De komende tijd zal blijken welke koers Ratcliffe zal varen en welke veranderingen hij zal doorvoeren bij de club. De fans houden hun adem in en hopen op een positieve toekomst voor hun geliefde club.