×
Home Livescore

ME grijpt in bij gewelddadige confrontatie na Limburgse derby

ME grijpt in bij gewelddadige confrontatie na Limburgse derby
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 21:49 uur

De politie heeft zaterdag moeten ingrijpen na een heftige confrontatie tussen rivaliserende supporters van VVV-Venlo en Roda JC. Bij het verlaten van het stadion probeerden fans van beide clubs elkaar op te zoeken, wat resulteerde in een dreigende situatie. Gelukkig wist de ME een confrontatie tussen de hooligans te voorkomen.

Tijdens de onrustige situatie gooide een fan van VVV-Venlo vuurwerk, wat uiteindelijk leidde tot ernstig letsel bij de supporter zelf. Het vuurwerk ontplofte vlak voor de ME-agenten die in linie stonden opgesteld. Gelukkig raakte niemand van de politie gewond, maar de supporter moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

Gelukkig is de rust inmiddels teruggekeerd rondom het stadion en ook in het centrum van Venlo is het weer vredig. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1, waarbij Roda JC momenteel de eerste plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie en VVV-Venlo op de zesde plaats staat.

Het is belangrijk dat supporters zich bewust zijn van de gevolgen van hun gedrag en dat ze zich houden aan de regels en voorschriften. Het is jammer dat een sportevenement wordt overschaduwd door geweld en onrust. Laten we hopen dat toekomstige wedstrijden in een vreedzamere sfeer kunnen plaatsvinden, waarbij supporters kunnen genieten van de sport zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan.