×
Home Livescore

Oekraïense voetbaltalent verdwijnt spoorloos na mysterieuze vlucht

Oekraïense voetbaltalent verdwijnt spoorloos na mysterieuze vlucht
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 22:25 uur

Opmerkelijk nieuws uit een mysterieus land. Een jonge, negentienjarige voetballer genaamd Oleksandr Rosputko heeft de afgelopen week nog schitterende prestaties geleverd in de Youth League. Hij speelde mee in de 1-2 overwinning van Shakhtar Donetsk O19 tegen Royal Antwerp FC. Echter, sindsdien is hij spoorloos verdwenen.

Het verhaal begint op een vliegveld in België, waar Rosputko plotseling van de radar verdween. Shakhtar bevestigt dat hij niet met het team is teruggekeerd naar Oekraïne. Opvallend genoeg waren er geen aanwijzingen dat hij van plan was om te vluchten. De club heeft hem een officiële brief gestuurd met het dringende verzoek om zich binnen vijf dagen bij het team te melden. Als hij hier geen gehoor aan geeft, zal zijn contract worden ontbonden.

De club meldt dat Rosputko zijn bagage en boarding pass heeft ontvangen, maar vlak voor het instappen plotseling verdween. Het enige wat de stafleden van het team nog vonden, was zijn sporttas met daarin zijn clubuniform. Opvallend genoeg heeft Rosputko al zijn berichten op social media verwijderd en is hij telefonisch onbereikbaar.

Volgens bronnen uit Oekraïne groeide Rosputko op in een gebied dat bekend staat als pro-Russisch. Dit heeft geleid tot speculaties dat hij mogelijk is overgelopen. Vanwege de oorlog in het land zijn alle volwassen mannen verplicht om in Oekraïne te blijven. Het mysterie rondom de verdwijning van Rosputko blijft vooralsnog onopgelost.