×
Home Livescore

Charisteas: "Oranje kan het schudden tegen Griekenland"

Charisteas:
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 08:48 uur

Voormalig Grieks voetbalicoon Angelos Charisteas voorspelt een zware dobber voor het Nederlands elftal in hun komende confrontatie met Griekenland op dinsdag. De oud-spits van Ajax en Feyenoord is onder de indruk van het huidige spel van het team onder leiding van bondscoach Gus Poyet.

"Er was jarenlang een gebrek aan stabiliteit", aldus Charisteas in een interview met de NOS. "Er was een constante stroom van spelers en trainers. Pas nu is er een solide basis waarop kan worden voortgebouwd." Griekenland staat momenteel boven Oranje in Groep B en heeft de zaken goed op orde. "Poyet durft beslissingen te nemen en is daar duidelijk over. Hij brengt met heldere regels rust in het team."

Dinsdagavond moet het Nederlands elftal eigenlijk winnen om de kwalificatie voor het EK van volgend jaar in eigen hand te houden, maar volgens Charisteas wordt dit een behoorlijk lastige opgave. "De spirit die Poyet heeft gebracht, zie ik nog niet terug bij Oranje. Koeman is er nog niet in geslaagd om dat te bewerkstelligen. Ik denk eerlijk gezegd dat het voor hen heel moeilijk zal zijn om overeind te blijven in Athene."

De Griekse spelers, die afgelopen vrijdag nog met 0-2 te sterk waren voor Ierland, kunnen in ieder geval niet wachten om het Nederlands elftal te ontvangen. "Deze groep spelers heeft het goede gevoel weer teruggebracht. Ze zitten in de perfecte flow voor deze wedstrijd tegen Nederland", besluit Charisteas.