×
Home Livescore

Weghorst fit voor duel met Griekenland na blessure tegen Frankrijk

Weghorst fit voor duel met Griekenland na blessure tegen Frankrijk
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 11:16 uur

Het Nederlands elftal kan opgelucht ademhalen, want Wout Weghorst is weer terug op het trainingsveld. Na een vervelende botsing tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk moest de spits geblesseerd naar de kant. Gelukkig lijkt hij op tijd fit genoeg te zijn voor het aankomende duel met Griekenland.

De blessure aan zijn knie die Weghorst opliep tijdens de eerste helft tegen Frankrijk, zorgde voor de nodige zorgen. Maar volgens het Duitse medium Kicker is de spits op tijd hersteld om mee te kunnen spelen tegen Griekenland. Hoewel een basisplaats niet gegarandeerd kan worden, kan bondscoach Ronald Koeman waarschijnlijk wel rekenen op de inzet van Weghorst.

Het Nederlands elftal kampt momenteel met een golf van blessures, waardoor Weghorst tegen de Fransen in de spits stond. Onder andere Memphis Depay en Noa Lang moesten verstek laten gaan, en ook belangrijke spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn geblesseerd. Een overwinning op Griekenland is dan ook cruciaal voor Nederland om de voorsprong in de EK kwalificatiepoule te behouden.

Het verlies tegen Frankrijk met 2-1 was een tegenvaller voor Oranje, maar met de terugkeer van Weghorst en hopelijk een fitte selectie, kunnen ze vol vertrouwen de strijd aangaan tegen Griekenland. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin Nederland er alles aan zal doen om de overwinning binnen te slepen.