×
Home Livescore

Kasper Dolberg verlaat Deense selectie na geboorte tweeling

Kasper Dolberg verlaat Deense selectie na geboorte tweeling
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 13:49 uur

Voetbalster Kasper Dolberg heeft een bijzondere mijlpaal bereikt in zijn leven. De spits is namelijk vader geworden van een prachtige tweeling. Dit heuglijke nieuws heeft ervoor gezorgd dat Dolberg per direct afscheid heeft genomen van het Deense nationale team en terugkeert naar zijn thuisland België, waar hij samenwoont met zijn vriendin.

Afgelopen zaterdagavond was Dolberg nog in actie te zien tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Hij speelde maar liefst zeventig minuten voordat hij besloot om in overleg met bondscoach Kasper Hjulmand de wedstrijd tegen San Marino aan zich voorbij te laten gaan. De Deense bond heeft hem toestemming gegeven om naar huis te gaan en te genieten van zijn kersverse vaderschap.

Ondanks het gemis van Dolberg is de verwachting dat Denemarken zonder problemen zal winnen van voetbaldwerg San Marino. Het kleine landje bungelt namelijk onderaan in groep H, na zeven wedstrijden zonder enig doelpunt en met maar liefst 24 tegentreffers. Denemarken staat momenteel op de tweede plaats met 16 punten uit zeven duels, net achter Slovenië dat een iets beter doelsaldo heeft.

Om het gat dat Dolberg achterlaat op te vullen, is Celtic middenvelder Matt O'Riley opgeroepen als zijn vervanger voor de wedstrijd tegen San Marino. Met zijn kwaliteiten hoopt O'Riley een waardevolle bijdrage te leveren aan het Deense team en de overwinning veilig te stellen.