×
Home Livescore

Philippe Clement nieuwe trainer Rangers FC na ontslag Bale

Philippe Clement nieuwe trainer Rangers FC na ontslag Bale
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 14:34 uur

Rangers FC heeft een nieuwe wind laten waaien door het team door Philippe Clement aan te stellen als hun nieuwe trainer. Deze verrassende zet komt na het ontslag van Micheal Bale, die eerder Giovanni van Bronckhorst verving. De Schotse club hoopt dat Clement de slechte resultaten kan ombuigen en het team naar nieuwe hoogten kan leiden.

Na een teleurstellende prestatie in de kwalificatierondes van de Champions League, waarin ze werden uitgeschakeld door PSV, en een achterstand van zeven punten op Celtic in de competitie, was het duidelijk dat er verandering nodig was bij Rangers. Beale kon niet aan de verwachtingen voldoen en moest daarom het veld ruimen.

Clement, die eerder succesvol was als trainer bij clubs als Waasland-Beveren, RC Genk, Club Brugge en AS Monaco, zal nu de leiding nemen over het team. Ondanks zijn ontslag bij AS Monaco, zal de Belg vol vertrouwen beginnen bij Rangers. Hij heeft immers bewezen dat hij kampioenschappen kan winnen, met titels in 2019, 2020 en 2021 (één met Genk en twee met Brugge).

Bij Rangers zal Clement enkele bekende gezichten tegenkomen, waaronder landgenoot Cyriel Dessers, voormalig Feyenoorder Danilo en voormalig PSV'er Sam Lammers. Samen zullen ze proberen het tij te keren en het team naar succes te leiden.

Op dit moment staat Rangers op de tweede plaats in de Schotse competitie, met vijftien punten uit acht wedstrijden. Rivaal Celtic staat op de eerste plaats met 22 punten. In de Europa League staat Rangers momenteel op de derde plaats in groep C, op basis van doelsaldo. Ze hebben drie punten behaald uit twee wedstrijden, net als Sparta Praag, Aris Limassol en Real Betis.

Met Clement aan het roer hoopt Rangers FC weer op te bloeien en hun positie in zowel de competitie als de Europa League te versterken. De fans zijn benieuwd naar wat de toekomst zal brengen onder de leiding van deze nieuwe, getalenteerde trainer.