×
Home Livescore

Ajax polst Van der Gaag voor mogelijke terugkeer bij ontslag Steijn

Ajax polst Van der Gaag voor mogelijke terugkeer bij ontslag Steijn
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 17:48 uur

In een verrassende wending heeft Ajax contact opgenomen met Mitchell van der Gaag voor een mogelijke terugkeer naar de club, mocht Maurice Steijn worden ontslagen. Dit opmerkelijke nieuws werd naar buiten gebracht door The Sunday Mirror, die tevens meldt dat Van der Gaag positief staat tegenover een eventuele stap naar Ajax. Momenteel vervult de voormalige trainer van Jong Ajax de rol van assistent-trainer bij Manchester United onder Erik ten Hag.

Volgens het medium is Ajax achter de schermen druk bezig met het zoeken naar een mogelijke opvolger voor Steijn, voor het geval de huidige trainer niet aan de verwachtingen kan voldoen. De tegenvallende prestaties van Ajax onder Steijn hebben ervoor gezorgd dat de club alvast vooruitkijkt naar mogelijke vervanging.

Het is Louis van Gaal die namens Ajax de gesprekken heeft gevoerd met Van der Gaag en zijn zaakwaarnemer. Hoewel Ajax de trainer nog niet rechtstreeks heeft benaderd, geniet Van der Gaag binnen de club veel respect vanwege zijn eerdere werkzaamheden. Hij was eerder al verantwoordelijk voor Jong Ajax, toen Ten Hag hoofdtrainer was van het eerste elftal. Daarnaast heeft Van der Gaag ook ervaring als hoofdtrainer bij clubs als Excelsior, FC Eindhoven en NAC Breda.