×
Home Livescore

Kroatië verliest cruciale wedstrijd tegen Wales, EK-kwalificatie op het spel Noorwegen kan zich niet direct plaatsen voor EK na nederlaag tegen Spanje

Kroatië verliest cruciale wedstrijd tegen Wales, EK-kwalificatie op het spel

Noorwegen kan zich niet direct plaatsen voor EK na nederlaag tegen Spanje
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 22:57 uur

Kroatië heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag geleden in hun strijd om kwalificatie voor het EK. De nummer drie van het WK in Qatar staat nu op de tocht. Noorwegen daarentegen weet dat directe plaatsing voor het toernooi in Duitsland er niet in zit na een nederlaag tegen Spanje.

In een spannend duel tussen Wales en Kroatië, waar Ajacieden Josip Sutalo en Borna Sosa op de bank begonnen, hoopte Kroatië een overwinning te behalen om zich te kwalificeren voor het EK. Helaas verliep de wedstrijd anders dan verwacht. Ondanks dat Kroatië de dominante partij was, wist Wales vlak na rust op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Harry Wilson. Niet veel later scoorde Wilson opnieuw, waardoor Wales de overwinning binnenhaalde. Kroatië wist nog wel een doelpunt te maken via Mario Pasalić, maar het mocht niet baten. Wales neemt nu de tweede plek in Poule D over van Kroatië en heeft goede kansen om zich te kwalificeren voor het EK. Kroatië zal hoogstwaarschijnlijk veroordeeld zijn tot het spelen van play-offs.

Noorwegen stond tegenover Spanje in een wedstrijd waarbij Noorwegen nog een laatste kans had op directe kwalificatie voor het EK. Spanje daarentegen kon zich al plaatsen bij een overwinning. Spanje had weinig moeite met Noorwegen en wist uiteindelijk te scoren via Gavi. Hierdoor is Spanje verzekerd van een plek op het EK, terwijl de kans klein is dat Noorwegen zich nog kan kwalificeren. Directe kwalificatie is niet meer mogelijk en het behalen van de play-offs via de Nations League lijkt ook een lastige opgave te worden.

In de overige wedstrijden won Turkije met 4-0 van Letland, speelde Polen gelijk tegen Moldavië (1-1) en won Roemenië met 4-0 van Andorra.