×
Home Livescore

Oranje verdediging kwetsbaar in openingsfase, Aké erkent probleem

Oranje verdediging kwetsbaar in openingsfase, Aké erkent probleem
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 23:08 uur

Het Nederlands elftal heeft de laatste tijd te maken met een vervelend probleem: ze krijgen te veel doelpunten tegen in de openingsfase van wedstrijden. Ook verdediger Nathan Aké is zich hiervan bewust en beseft dat er werk aan de winkel is voor het team.

Het begon al na zeven minuten in de wedstrijd tegen Frankrijk, waar Nederland al een tegendoelpunt moest incasseren. Eerder gebeurde dit ook al tegen Ierland en Italië, wat duidelijk een patroon begint te worden voor Ronald Koeman's ploeg. Tijdens de persconferentie voor het belangrijke duel tegen Griekenland werd Aké hierover bevraagd. "We hebben het zeker gehad over die doelpunten. Het gebeurt namelijk telkens in de laatste wedstrijden", aldus de linkspoot.

"We willen graag scherp beginnen, maar dat is ons niet gelukt", vervolgt Aké. "Vooral in de laatste wedstrijd tegen Frankrijk was het erg jammer, omdat het voorkomen had kunnen worden. En hetzelfde gold eigenlijk ook voor de wedstrijd tegen Ierland. Het is in ieder geval iets waar we aan moeten werken."