×
Home Livescore

Frans Hoek niet afwijzend tegenover Ajax-aanbieding Van Gaal

Frans Hoek niet afwijzend tegenover Ajax-aanbieding Van Gaal
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 23:16 uur

Voormalig bondscoach Louis van Gaal heeft nog geen contact opgenomen met Frans Hoek over een mogelijke functie bij Ajax. Hoek, die momenteel de vaste keeperstrainer is van de Ajax-adviseur, staat echter niet per se negatief tegenover een aanbieding uit Amsterdam. Dit liet Hoek weten tijdens een gesprek bij Studio Voetbal.

Van Gaal is onlangs in dienst getreden als adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax. Het is duidelijk dat de voormalige bondscoach een belangrijke rol speelt bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie. In de afgelopen jaren nam Van Gaal Hoek altijd mee als keeperstrainer wanneer hij ergens aan de slag ging. Is Hoek nu opnieuw benaderd door Van Gaal? "Nee, Louis heeft me nog niet gebeld over deze kwestie", zegt Hoek bij Studio Voetbal.

Hoek sluit echter niet volledig uit dat hij naar Amsterdam zou verhuizen. "Zou ik openstaan voor een telefoontje van Van Gaal? Zeg nooit nooit. Het hangt altijd af van wat ze willen en hoe ze het willen. We zullen zien", aldus Hoek.

In de jaren tachtig en negentig werkte Hoek al eens bij Ajax als keeperstrainer onder trainers als Van Gaal, Johan Cruijff en Leo Beenhakker. Sinds Van Gaal gestopt is bij het Nederlands elftal, is Hoek op parttimebasis betrokken bij verschillende activiteiten.