×
Home Livescore

Van der Vaart en Öztürk in verrassend gesprek bij Studio Voetbal

Van der Vaart en Öztürk in verrassend gesprek bij Studio Voetbal
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 23:57 uur

In een onverwachte wending van gebeurtenissen vond er zondagavond een bijzondere ontmoeting plaats bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart en Süleyman Öztürk, een columnist van Voetbal International, gingen met elkaar in gesprek. Deze ontmoeting vond plaats nadat Öztürk onlangs had verklaard dat hij Van der Vaart nog nooit een zinnige opmerking over voetbal had horen maken.

Het is algemeen bekend dat Van der Vaart onlangs werkzaam was bij Ajax als assistent-trainer en onderdeel van het technische hart. Echter, vanwege persoonlijke omstandigheden moest hij deze functie afzeggen. Öztürk was van mening dat dit geen slechte zaak was voor Ajax. "Ik heb Van der Vaart nog nooit iets zinnigs over voetbal horen zeggen bij Studio Voetbal", verklaarde de columnist tijdens een uitzending van Voetbal International. Desondanks voegde hij eraan toe dat hij Van der Vaart wel een aardige en vriendelijke jongen vindt.

Tot ieders verrassing zaten Van der Vaart en Öztürk zondagavond samen aan tafel bij Studio Voetbal. Presentator Sjoerd van Ramshorst benadrukte dat dit niets te maken had met de uitspraken van Öztürk. "Het was slechts één zinnetje uit een uitzending van veertig minuten", reageerde Öztürk op zijn eerdere uitspraak. "Ik doelde op het feit dat Van der Vaart assistent kon worden bij Ajax. Op dat moment gaf ik op deze manier mijn mening. En als het gaat om voetbalinhoud, denk ik dat Ajax op dit moment behoefte heeft aan iets anders dan een assistent zoals Rafael van der Vaart. Dat wilde ik zeggen, maar ik heb het op deze manier verwoord."

Vervolgens kreeg Van der Vaart de kans om te reageren. "Ten eerste, ik vind het geweldig dat je hier bent. Als je zegt dat iemand die 109 interlands heeft gespeeld nooit iets zinnigs zegt, dan heb ik respect voor het feit dat je hier toch zit en vertelt hoe het echt is gegaan", verklaarde de voormalige middenvelder. "Je moet weten dat je alles over mij kunt zeggen, het interesseert me totaal niet. Maar ik hoorde gisteren dat hij (Öztürk) hier zou zijn."

"Toen dacht ik wel even: we hebben eerder een spannende uitzending gehad waarin ik mijn excuses moest aanbieden aan iedereen. Pierre van Hooijdonk heeft zelfs twee weken moeten zitten. Dus het voelt een beetje alsof we weer zo'n spannende uitzending gaan krijgen. Maar jullie hebben me uitgelegd dat dit niet het geval is. Dus ik heb totaal geen problemen met Süleyman hier aan tafel. Ik neem mezelf namelijk ook niet al te serieus. Ik kijk naar voetbal als een liefhebber. Ik heb op hoog niveau gespeeld, maar dat betekent niet dat ik er meer verstand van heb dan hij", besloot Van der Vaart.