×
Home Livescore

Van der Vaart wijst Ajax af en ziet belangrijke rol voor zichzelf

Van der Vaart wijst Ajax af en ziet belangrijke rol voor zichzelf
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 00:08 uur

Voormalig voetbalster Rafael van der Vaart heeft opnieuw gereageerd op het aanbod van een Nederlandse voetbalclub dat hij heeft afgewezen. De voormalige international van het Nederlands elftal is van mening dat hij een cruciale rol had kunnen spelen bij de betreffende club.

Het verhaal is bekend: de club in kwestie wilde Van der Vaart graag aan boord halen als onderdeel van het technische team en als assistent-trainer. Echter, vanwege zijn gezinssituatie heeft de voormalige middenvelder besloten om het aanbod af te slaan. Tijdens een interview bij een voetbalprogramma vertelt Van der Vaart over de mogelijke rol die hij had kunnen vervullen. "Ik begrijp wat de spelers van deze club doormaken. Ze zijn echt niet zo slecht als ze nu lijken. Het is een uitdagende club, vooral wanneer je niet in topvorm bent en toch moet presteren. Ik denk dat ik daar een belangrijke rol had kunnen spelen."

"Ik zou Maurice Steijn hebben ondersteund, als een brug tussen de spelers en de trainer. Als ik niet in Roemenië had gewoond, had ik het zeker gedaan", zegt Van der Vaart vol overtuiging. Hij vindt het ook niet helemaal eerlijk dat Steijn momenteel veel kritiek krijgt. "Er is zeker ruimte voor verbetering, dus hij moet het beter doen. Maar laten we niet doen alsof er alleen maar wereldspelers zijn aangetrokken. Zelfs de belangrijkste spelers presteren niet optimaal, dus dan wordt het lastig."