×
Home Livescore

Quilindschy Hartman: De Nieuwe Sensatie van Oranje

Quilindschy Hartman: De Nieuwe Sensatie van Oranje
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 07:17 uur

Nieuwe talentvolle ster aan het firmament van het Nederlandse voetbal: Quilindschy Hartman. Deze 21-jarige linksback van Feyenoord maakt grote indruk op niemand minder dan Giovanni van Bronckhorst, voormalig international en 106-voudig speler van het Nederlands elftal.

Van Bronckhorst is vol lof over de ontwikkeling van Hartman, die zowel in de Eredivisie als in de Champions League zijn klasse heeft laten zien. Zijn recente optreden in het Nederlands elftal heeft de coach alleen maar meer overtuigd van zijn potentieel. "Quilindschy laat nu echt zien wat hij in huis heeft. Zijn ontwikkeling gaat razendsnel", aldus Van Bronckhorst in een interview met het Algemeen Dagblad.

Ook voetballegende Willem van Hanegem heeft zijn bewondering voor Hartman uitgesproken en gelooft dat hij het 'allerhoogste' kan bereiken. Het is dan ook geen verrassing dat grote clubs hun oog op hem hebben laten vallen. Van Bronckhorst begrijpt dat de interesse zal toenemen: "Grote clubs volgen de Champions League en internationale wedstrijden op de voet. Als je daar indruk maakt, zijn de mogelijkheden eindeloos."

Toch waarschuwt Van Bronckhorst dat Hartman in de toekomst te maken zal krijgen met belangstelling vanuit grote voetballanden. De keuzes die hij dan maakt, zullen bepalend zijn voor zijn carrière en zijn kansen om langdurig voor het Nederlands elftal uit te komen. Van Bronckhorst verwijst naar de voorbeelden van Owen Wijndal en Tyrell Malacia, twee spelers die ook als potentiële basisspelers werden gezien maar nog niet helemaal hebben weten door te breken. "Malacia is echter weer in opkomst", voegt Van Bronckhorst toe, refererend aan de jonge Feyenoord-speler.

Van Bronckhorst ziet Hartman als een moderne verdediger die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat. De vraag is nu of bondscoach Ronald Koeman hem kan negeren. "Blind is uitstekend in de opbouw en staat altijd goed gepositioneerd. Maar hij kan niet bieden wat Hartman aanvallend kan brengen. En laten we niet vergeten dat Hartman ook kan verdedigen, toch?" aldus Van Bronckhorst, die duidelijk onder de indruk is van het talent van de jonge Feyenoord-speler.