×
Home Livescore

Jorge Sánchez trotseert kritiek en versterkt zijn mentale kracht

Jorge Sánchez trotseert kritiek en versterkt zijn mentale kracht
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 08:17 uur

Jorge Sánchez, de 25-jarige rechtsback die momenteel wordt uitgeleend aan FC Porto door Ajax, heeft onlangs in een openhartig interview gesproken over de uitdagingen die hij heeft moeten doorstaan vanwege de harde kritiek van de buitenwereld. Niet alleen bij Ajax, maar ook bij zijn voormalige club Club América in Mexico, heeft Sánchez te maken gehad met negatieve reacties.

Met name de finale van de CONCACAF Champions League in 2019 blijft Sánchez achtervolgen. In deze wedstrijd maakte hij in de slotfase een fatale fout, waardoor Club América naast de felbegeerde prijs greep. Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat Sánchez nog regelmatig wordt herinnerd aan zijn misstap. Zijn prestaties bij Ajax hebben de kritiek alleen maar versterkt. "Ik ben momenteel waarschijnlijk de meest bekritiseerde speler in het Mexicaanse nationale team", aldus Sánchez.

De rechtsback geeft aan dat hij niets tegen de mensen heeft die kritiek op hem hebben. Hij begrijpt dat iedereen voetbal op zijn eigen manier ziet. Echter, Sánchez benadrukt dat de buitenwereld niet op de hoogte is van wat er achter de schermen gebeurt. Hij heeft veel last gehad van de kritiek en heeft zelfs een mental coach ingeschakeld om hem te helpen. "Het deed me veel pijn en ik begon te geloven in al het negatieve dat er over mij werd gezegd. Maar dankzij de mental coach en de steun van mijn vrouw is mijn mentaliteit verbeterd", vertelt Sánchez.

Sánchez deelt ook een ontroerend gesprek dat hij met zijn vrouw heeft gehad. Beiden waren geëmotioneerd, omdat ze moeilijke tijden hebben doorgemaakt. Zijn vrouw herinnerde hem echter aan zijn prestaties en successen op jonge leeftijd. Op zijn 25e heeft Sánchez al gespeeld voor de drie grootste teams in drie verschillende landen. Hij heeft verschillende kampioenschappen gewonnen en zelfs een Olympische medaille behaald. Deze woorden hebben Sánchez geholpen om zijn zelfvertrouwen terug te vinden en sterker te worden.

Het interview met Sánchez toont aan dat achter elke sporter een mens schuilt met emoties en uitdagingen. Het is belangrijk om niet alleen naar de prestaties op het veld te kijken, maar ook naar de persoonlijke ontwikkeling en veerkracht van de sporters. Sánchez is vastberaden om zichzelf te blijven verbeteren en te bewijzen dat hij de kritiek kan overwinnen.