×
Home Livescore

Charisteas ziet kansen voor Griekenland tegen gehavend Oranje

Charisteas ziet kansen voor Griekenland tegen gehavend Oranje
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 09:09 uur

Voormalig Grieks voetbalicoon Angelos Charisteas is vol vertrouwen over de kansen van Griekenland in het aankomende EK-kwalificatieduel tegen het Nederlands elftal. Charisteas, die bekend staat om zijn optimisme, ziet dat Oranje momenteel geplaagd wordt door blessures en denkt dat de malaise bij Ajax ook van invloed kan zijn.

Charisteas, die maandagavond klaarzit voor de wedstrijd, merkt op dat de Grieken in een uitstekende stemming verkeren na hun overwinning op Ierland. "Terwijl Nederland problemen heeft. Veel spelers zijn niet beschikbaar en de resultaten vallen tegen, met recentelijk een nederlaag tegen Frankrijk", vertelt hij aan De Telegraaf. "Je kunt het ook zien aan de lichaamstaal van de Nederlandse spelers. Dit is niet hetzelfde Nederland waar Griekenland ruim een maand geleden van heeft verloren. Dit is dé kans voor Griekenland om Oranje te verslaan."

De voormalige spits van Ajax en Feyenoord is vol lof over bondscoach Ronald Koeman en zijn broer Erwin Koeman, die als assistent fungeert. Charisteas heeft onder Ronald in Amsterdam gespeeld en onder Erwin in Rotterdam. "Ik denk dat ze samen een sterke combinatie vormen. Erwin stond dicht bij de spelers en was altijd bereid om naar hen te luisteren. Ronald straalde gezag uit. Het verbaast me wel dat Ronald momenteel minder succes heeft, maar dat heeft ook te maken met de vele blessures waarmee hij te maken heeft."

Charisteas heeft nog een verklaring voor de mindere prestaties van Oranje. "Terwijl Feyenoord momenteel uitstekend presteert, heeft Ajax de afgelopen jaren een flinke terugval gehad na het vertrek van Marc Overmars en Edwin van der Sar. Het is vreemd om Ajax op zo'n lage positie te zien staan. Ik denk dat de neergang van Ajax ook invloed heeft op de prestaties van het Nederlands elftal, aangezien Ajax altijd een belangrijke leverancier is geweest voor het nationale team."