×
Home Livescore

Van der Vaart twijfelt aan ernst blessure Weghorst

Van der Vaart twijfelt aan ernst blessure Weghorst
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 10:24 uur

Rafael van der Vaart trekt de ernst van de blessure van Wout Weghorst in twijfel. De spits van het Nederlands elftal moest tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk vroegtijdig het veld verlaten na een botsing met Antoine Griezmann.

Opvallend genoeg nam Weghorst afgelopen zondag alweer deel aan de groepstraining van Oranje en is hij fit genoeg om maandagavond tegen Griekenland te spelen. Van der Vaart uit zijn verbazing hierover bij Studio Voetbal op de NOS: "Als je in de dertigste minuut geblesseerd raakt en echt iets hebt, dan is het in mijn ogen onmogelijk om twee dagen later alweer te trainen en te spelen."

Als Van der Vaart de vraag krijgt of Weghorst zich heeft aangesteld, antwoordt hij: "Ik heb geen idee, maar ik vind het heel vreemd." De voormalig Oranje-international sluit niet uit dat Weghorst mogelijk een andere reden had om het veld te verlaten: "Hij speelde ongelukkig, hè. Ik kreeg het gevoel dat de blessure hem goed uitkwam."

Met Weghorst in de gelederen gaat het Nederlands elftal maandagavond de strijd aan tegen Griekenland in Athene. Bij een overwinning of gelijkspel komt directe plaatsing voor het EK steeds dichterbij. De laatste twee kwalificatiewedstrijden van Oranje zijn tegen Ierland (thuis) en Gibraltar (uit).