×
Home Livescore

Vertonghen twijfelt over voetbaltoekomst, maar focust eerst op EK

Vertonghen twijfelt over voetbaltoekomst, maar focust eerst op EK
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 12:09 uur

Belgische voetballer Jan Vertonghen heeft geen idee hoelang hij nog actief zal zijn op het voetbalveld. De 36-jarige verdediger is momenteel gefocust op het Europees Kampioenschap met het Belgische nationale team. Pas begin volgend jaar zal de speler van RSC Anderlecht een beslissing nemen over zijn toekomst.

Vertonghen's leeftijd wordt vaak aangehaald als argument waarom België moet doorselecteren. "Leeftijd was een makkelijk excuus voor mijn mindere periode, maar ik ben blij dat dit nu geen issue meer is", verklaarde hij tijdens een persconferentie voorafgaand aan het duel met Zweden. "Ik weet dat als er weer een mindere periode aanbreekt, leeftijd weer als excuus gebruikt zal worden. Daar moet ik mee omgaan."

"Het is nog te vroeg om nu al over mijn toekomst te beslissen, dat zal ik in maart of april doen", aldus Vertonghen. "Ik probeer zo fit mogelijk te blijven. Op dit moment gaat alles goed bij zowel het nationale team als bij Anderlecht en voel ik nog steeds de passie voor het spel."

Als ervaren rot wordt Vertonghen ook gezien als mentor voor de jongere generatie. "Tijdens een vlucht van Oostenrijk naar België zat ik naast Mandela Keita en hij keek naar een voetbaldocumentaire. Plotseling zette hij deze uit en begonnen we een interessant gesprek over voetbal. We spraken over de Belgische competitie en mijn ervaringen in de Premier League... Het was erg leuk."