×
Home Livescore

Rotterdamse verdediger verruilt Feyenoord voor Ajax zonder aarzeling

Rotterdamse verdediger verruilt Feyenoord voor Ajax zonder aarzeling
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 12:49 uur

Jorrel Hato, een jonge voetballer met een opmerkelijke achtergrond, heeft de harten van voetbalfans veroverd met zijn onverwachte overstap naar Ajax. Hoewel hij opgroeide in Rotterdam IJsselmonde, op een steenworp afstand van De Kuip, heeft Hato nu zijn stempel gedrukt bij de Amsterdamse club. Opmerkelijk genoeg heeft Feyenoord nooit serieus interesse getoond in de zeventienjarige verdediger.

Hato begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van Sportclub Feyenoord op Varkenoord, maar werd al snel opgemerkt door Sparta. Henk van Stee, destijds werkzaam bij Sparta, onthulde onlangs in een interview met het Algemeen Dagblad dat Feyenoord wel degelijk op de hoogte was van Hato, maar geen actie ondernam om hem binnen te halen. Hato bevestigt dit in een gesprek met Voetbal International: "Ik heb nooit het gevoel gehad dat Feyenoord serieus geïnteresseerd was. Er is nooit contact geweest."

Hoewel Hato opgroeide in Rotterdam-Zuid, waar de meeste van zijn vriendjes fan waren van Feyenoord, was het nooit zijn ultieme doel om voor die club te spelen. "Mijn droom was om het profvoetbal te halen en ik had het naar mijn zin bij Sparta", legt hij uit. Toch kon hij de verleiding van Ajax niet weerstaan. De Amsterdamse club toonde grote interesse in Hato en bood hem direct een plek aan, zonder dat hij stage hoefde te lopen of proefperiodes moest doorlopen. "Ajax was heel duidelijk: ik hoefde alleen maar ja of nee te zeggen", aldus Hato. Na enkele maanden van overweging besloot hij uiteindelijk dat hij graag naar Ajax wilde. Hoewel zijn vriendjes hem hiermee plaagden, waren ze uiteindelijk blij voor hem. Het is immers moeilijk om nee te zeggen tegen een club als Ajax.

Met zijn overstap naar Ajax heeft Jorrel Hato bewezen dat hij klaar is om de voetbalwereld te veroveren. Zijn onverwachte keuze heeft hem niet alleen nieuwe kansen gegeven, maar ook bewondering van fans en medespelers. Het is duidelijk dat Hato vastbesloten is om zijn dromen waar te maken en zijn talenten te laten zien op het hoogste niveau.