×
Home Livescore

Van Gaal's harde aanpak bij Bayern München: spelers in tranen

Van Gaal's harde aanpak bij Bayern München: spelers in tranen
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 14:17 uur

Voormalig technisch directeur van Bayern München, Christian Nerlinger, heeft onthuld dat Louis van Gaal een harde aanpak hanteerde bij de club, wat zelfs tot tranen leidde bij sommige spelers. Van Gaal begon zijn avontuur bij de Allianz Arena in de zomer van 2009 en behaalde direct succes door de treble te winnen in zijn eerste seizoen. Echter, achter de schermen was de sfeer intens. "Zijn analyses waren respectvol en niet beledigend, maar zo streng dat één of twee spelers zelfs moesten huilen", vertelt Nerlinger aan Kicker.

"Er werd genadeloos gewezen op tekortkomingen, elke slechte pass werd besproken", aldus de voormalige technisch directeur van Bayern. Volgens hem waren de spelers behoorlijk onder de indruk van Van Gaal. "Dit resulteerde er zelfs in dat we ooit 63 passes terug speelden in een wedstrijd tegen Freiburg, puur uit angst dat de slechte passes de volgende dag geanalyseerd zouden worden. Van Gaal was ruw, maar duidelijk. Alleen al door zijn waanzinnige aanwezigheid oefende hij een enorme druk uit."

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal hanteerde een totaal andere aanpak dan zijn voorganger Jürgen Klinsmann, die probeerde een "oase van welzijn" te creëren voor de spelers. "Van Gaal legde zijn filosofie uit. Hij wilde de spelers niet alleen leren hoe ze een bal moesten passen, maar ook hun persoonlijkheid ontwikkelen. Het ontbijt begon stipt om negen uur en pas wanneer iedereen aanwezig was. Als iemand niet voldeed aan zijn verwachtingen, was dat prima, maar dan hoefden ze geen speciale behandeling te verwachten."

Van Gaal werd in april 2011 ontslagen door Bayern München en is momenteel als adviseur verbonden aan zijn oude liefde Ajax.