×
Home Livescore

Anastasiou hoopt op Griekse zege tegen Oranje, maar gunt Koeman het beste

Anastasiou hoopt op Griekse zege tegen Oranje, maar gunt Koeman het beste
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 14:49 uur

Voormalig voetballer Yannis Anastasiou kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie tussen Griekenland en Nederland, maar hij wenst Ronald Koeman het allerbeste. De oud-spits onderhoudt nog steeds contact met de bondscoach van Oranje, die hem in januari 2004 naar Ajax haalde.

Anastasiou heeft nog steeds een woning in Amsterdam. "Ronald was mijn trainer bij Ajax en we zijn altijd in contact gebleven. Ook Nigel de Jong, de technisch directeur, is een goede vriend", vertelt hij aan de NOS. Met Koeman bespreekt hij regelmatig het trainersvak, aangezien de vijftigjarige Griek momenteel aan het roer staat bij AE Kifisia, dat hij het Almere City FC van Griekenland noemt.

In een interview met de omroep blikt Anastasiou ook terug op zijn tijd bij Ajax, waar hij een van de weinige ervaren spelers was in een team vol talenten zoals Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, John Heitinga en Ryan Babel. "Dat was een van de redenen waarom Ronald mij haalde. Deze jongens werden snel groot gemaakt, maar er is meer nodig om de top te bereiken. Ik probeerde hen iets bij te brengen op het gebied van mentaliteit."

"Het draait niet alleen om twee uur trainen, wedstrijdjes spelen en plezier maken met elkaar. Als de training voorbij is, betekent dat niet dat je als voetballer klaar bent", stelt de Griek. "Alles moet in het teken staan van de wedstrijd. De jonge spelers bij Ajax vergaten dat soms nog wel. Maar het waren geweldige jongens. Al konden ze af en toe flink klagen, maar dat is typisch Nederlands", grapt hij.