×
Home Livescore

Roda JC op weg naar Eredivisie, maar nog lange weg te gaan

Roda JC op weg naar Eredivisie, maar nog lange weg te gaan
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 16:33 uur

Kerkrade's voetbalclub, Roda JC, heeft grote ambities om terug te keren naar de Eredivisie, maar beseft dat er nog een lange weg te gaan is. Onder leiding van trainer Bas Sibum is de club echter uitstekend gestart aan deze uitdaging.

Na jaren van middelmatige prestaties en een plek in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie, heeft Roda JC zich nu opgewerkt tot koploper. De resultaten hebben een positief effect op de club en haar supporters. "De hunkering is zeker aanwezig en de goede resultaten zorgen voor een positieve sfeer. Tijdens onze hardlooprondjes rondom het stadion zie ik weer mensen in Roda-shirts die klappen en juichen als we voorbij komen," aldus Sibum.

De opkomst bij de wedstrijden is ook aanzienlijk gestegen. "Bij de eerste wedstrijd tegen Helmond Sport waren er nog 5.500 toeschouwers, maar bij de laatste wedstrijd waren dat er al bijna 10.000," vertelt de trainer aan het Algemeen Dagblad. "Ik verwacht dat we bij de volgende thuiswedstrijd tegen Willem II dit aantal zullen overtreffen. Mensen waren de afgelopen jaren teleurgesteld, maar nu zijn ze weer blij."

Roda JC heeft al de eerste periodetitel binnen en heeft nu promotie als nieuwe ambitie gesteld. "Natuurlijk willen we promoveren, maar daar wordt nu nog niet veel over gesproken. Er zijn acht clubs met een hoger budget en in de eerste divisie zijn er altijd verrassende teams. Hoewel bepaalde aspecten, zoals het stadion, Eredivisie-waardig zijn, is nog niet alles geregeld. Met alleen een groot stadion promoveer je natuurlijk niet," aldus Sibum.