×
Home Livescore

Almere City distantieert zich van uitspraken clubpsycholoog over Ajax

Almere City distantieert zich van uitspraken clubpsycholoog over Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 17:16 uur

Almere City heeft in een officieel bericht laten weten dat ze zich distantiëren van de woorden van hun clubpsycholoog, Annemieke Zijerveld. Zijerveld heeft in een recente radio-uitzending haar ongenoegen geuit over Ajax-trainer Maurice Steijn en zijn technische staf.

In haar betoog beschreef Zijerveld de spelers van Ajax als onzeker en zelfs gebroken. Maar volgens haar ligt de fout bij de trainer en zijn staf. Ze bekritiseerde hun gedrag en noemde het zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag en het vermijden van verantwoordelijkheid. Ze beweerde ook dat Hedwiges Maduro, voormalig assistent-trainer bij Almere en nu de rechterhand van Steijn, haar zijn verhaal heeft verteld.

Almere City is niet te spreken over de uitspraken van Zijerveld. In een verklaring, in handen van Voetbal International, benadrukt de club dat zij respect hoog in het vaandel hebben staan voor andere clubs en collega's. Ze nemen dan ook afstand van de uitspraken van Zijerveld.

Opvallend genoeg geeft de club aan geen concrete stappen te ondernemen tegen Zijerveld. Het blijft dus bij een officieel statement waarin ze hun afstand van haar uitspraken benadrukken.