×
Home Livescore

Bayern München in gesprek met Mazraoui na pro-Palestijnse uiting

Bayern München in gesprek met Mazraoui na pro-Palestijnse uiting
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 17:41 uur

Bayern München in gesprek met talentvolle voetballer

De Duitse topclub Bayern München heeft interesse getoond in de talentvolle voetballer Noussair Mazraoui. De rechtervleugelverdediger kwam recentelijk in het nieuws vanwege zijn betrokkenheid bij het conflict tussen Israël en Hamas.

Mazraoui deelde op zijn social media kanalen een boodschap waarin hij zijn steun uitsprak voor de Palestijnen. Hij plaatste een video waarin hij hen de overwinning wenste. Dit zorgde voor enige ophef binnen de voetbalwereld.

Bayern München, bekend om hun sterke waarden en principes, heeft gereageerd op de situatie. "Als club staan wij voor bepaalde waarden en die hebben wij na de terroristische aanval op Israël duidelijk en ondubbelzinnig naar buiten gebracht. Wij geven om onze vrienden in Israël en staan aan hun zijde. Tegelijkertijd hopen we op een vreedzaam samenleven van alle mensen in het Midden-Oosten", aldus een verklaring van Bayern aan het Duitse persbureau DPA.

Op dit moment is Mazraoui met de Marokkaanse nationale ploeg, maar zodra hij terugkeert staat er een persoonlijk gesprek met de clubleiding van Bayern München gepland. Hierin zullen zij de situatie bespreken en kijken naar de beste manier om verder te gaan.

De voormalig Ajax-verdediger deelde ook een vers uit de Koran, waarin hij refereerde naar degenen die onrecht plegen. Dit combineerde hij met een Palestijnse vlag. Het is duidelijk dat Mazraoui zijn betrokkenheid bij de situatie niet onder stoelen of banken steekt.

Het is nu afwachten hoe Bayern München en Mazraoui tot een oplossing zullen komen en hoe dit zijn toekomst binnen de voetbalwereld zal beïnvloeden.