×
Home Livescore

Jean-Clair Todibo reageert op commotie rondom lach tijdens minuut stilte

Jean-Clair Todibo reageert op commotie rondom lach tijdens minuut stilte
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 18:09 uur

Jean-Clair Todibo heeft gereageerd op de ophef rondom zijn persoonlijke situatie. De Franse international moest afgelopen vrijdag, voorafgaand aan het duel met Oranje, lachen tijdens een moment van stilte.

Tijdens deze plechtige stilte werd er stilgestaan bij de slachtoffers van het conflict tussen Israël en Hamas, evenals de tragische moord op een Franse docent. De Franse voetbalbond FFF heeft al aangegeven dat Todibo zich moet verantwoorden voor de ethische commissie (NCE) van de bond. De 23-jarige verdediger wilde maandag graag opheldering geven en heeft zijn gedrag verklaard aan de Franse pers.

"Ik ben geen respectloze persoon als het gaat om dit soort zaken. Tijdens de minuut stilte moest ik nerveus lachen, maar ik heb op geen enkele manier grappen gemaakt over de huidige situatie", aldus Todibo, geciteerd door L'Équipe. "We zaten op de tribune tussen supporters van de tegenpartij. Sommigen maakten grappen, waardoor ik een zenuwachtige lach kreeg."

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die zich beledigd voelt", vervolgt Todibo. "Dit gaat in tegen de opvoeding die mijn moeder mij heeft gegeven. Sommige mensen beweren dat het mij niets kan schelen dat een leraar is vermoord. Maar je moet weten dat mijn moeder twintig jaar in het onderwijs heeft gewerkt. Dit had net zo goed mijn moeder kunnen overkomen. Dit gedrag weerspiegelt niet wie ik ben en dat stoort me."

Het is nog onduidelijk of de verklaring van Todibo in de Franse pers voldoende is, of dat hij alsnog verantwoording moet afleggen bij de FFF.

Bekijk hieronder de beelden van het incident.