×
Home Livescore

Denemarken verontwaardigd over scherpe kritiek Kenneth Perez op Gaaei

Denemarken verontwaardigd over scherpe kritiek Kenneth Perez op Gaaei
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 19:17 uur

De harde woorden van Kenneth Perez over Anton Gaaei hebben voor opschudding gezorgd in zijn geboorteland Denemarken. David Nielsen, een collega-analist bij het Deense TV2, noemt de kritiek 'totaal ongegrond'. Ook bondscoach Kasper Hjulmand heeft gereageerd.

"De manier waarop Perez een jonge, twintigjarige speler afbrandt is compleet ongepast. Daarom voel ik me genoodzaakt om te reageren", klaagt Nielsen tegenover Ekstra Bladet. "Als televisie-experts hebben we weliswaar enige macht, maar ook verantwoordelijkheid."

"Als het persoonlijk wordt, betreed je gevaarlijk terrein", vervolgt Nielsen. "Ik hoorde Perez zeggen dat Gaaei een miskoop is en nooit goed genoeg zal zijn voor Ajax. Dat gaat veel te ver naar mijn mening."

Ook bondscoach Kasper Hjulmand mengt zich in de discussie tijdens een interview met Bold.dk. "Het is niet direct gericht aan Kenneth, maar het zegt veel over de manier waarop we met elkaar omgaan. Zo persoonlijk en neerbuigend, dat is onnodig. Het moet professioneler."

Ajax haalde Gaaei voor 4,5 miljoen euro binnen van Viborg FF. "Deze jongen komt van een zeer bescheiden club en weet niet wat hem overkomt. Dit gaat zijn pet te boven", aldus Perez bij ESPN na de teleurstellende debuutwedstrijd van zijn landgenoot in de Klassieker. Gaaei heeft zelf al geïrriteerd gereageerd op de kritiek.