×
Home Livescore

Koeman legt keuzes uit voor Griekenland - Nederland

Koeman legt keuzes uit voor Griekenland - Nederland
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 21:09 uur

In een verrassende wending heeft Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal, zijn keuze voor de opstelling tegen Griekenland uitgelegd. Deze keuze heeft echter voor verbazing gezorgd bij NOS-analisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. Daarnaast heeft Koeman ook onthuld hoe hij heeft geanticipeerd op de formatie-wijziging van de Grieken, die zich spiegelen aan de opstelling van Oranje.

Koeman verklaarde: "Ik had al verwacht dat ze niet hetzelfde zouden spelen als in Eindhoven, waar we met 3-0 wonnen. We waren goed voorbereid." Hij voegde eraan toe: "In het veld weet je nooit zeker hoe de tegenstander zal spelen, maar spelers moeten dat kunnen zien en aanvoelen. Het is lastig om te voorspellen hoe ze het zullen uitvoeren."

Opvallend was de keuze voor Mats Wieffer en Steven Bergwijn, die de voorkeur kregen boven Donyell Malen en Joey Veerman. Koeman legde uit hoe hij tot deze beslissing is gekomen: "Ik vind Bergwijn beter dan Donyell tussen de linies, aan de binnenkant. Met Reijnders en Wieffer hebben we veel loopvermogen op het middenveld. Reijnders zou spelen tegen hun nummer 11, waarbij we kort op hem moeten zitten en er ook overheen moeten gaan. Veerman speelt meer in de bal. Daarom hebben we voor dit middenveld gekozen."

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Grieken werden verschillende scenario's overwogen, maar Koeman maakte duidelijk dat het doel simpelweg winnen was. "Je kunt het allemaal heel ingewikkeld maken, maar uiteindelijk draait het om winnen. En als je niet kunt winnen, moet je in ieder geval niet verliezen."