×
Home Livescore

FC Barcelona moet diep in de buidel tasten voor João Félix

FC Barcelona moet diep in de buidel tasten voor João Félix
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 22:08 uur

Als FC Barcelona deze zomer João Félix definitief wil toevoegen aan hun team, zal het een aanzienlijk bedrag van tachtig miljoen euro moeten neertellen. Dit nieuws is naar buiten gebracht door Sport, dat tevens meldt dat een nieuwe huurovereenkomst een waarschijnlijke optie is.

Op dit moment huurt Barcelona Félix voor dit seizoen, maar volgens Sport bestaat de mogelijkheid dat de Portugees deze zomer definitief eigendom wordt van de Catalaanse club. President Joan Laportal zal echter diep in de buidel moeten tasten. Naar verluidt beschikt Barcelona tegen die tijd niet over de benodigde tachtig miljoen euro, wat betekent dat er een alternatieve oplossing moet worden gevonden als ze Félix willen behouden.

Een verlengde huurovereenkomst lijkt de meest realistische optie voor Barcelona. Mogelijk kunnen ze Félix dan in 2025 kopen voor veertig miljoen euro. Daarnaast verwacht Barcelona tegen die tijd ook financieel sterker te staan.

Tot op heden heeft Félix acht wedstrijden gespeeld voor Barça, waarin hij drie doelpunten heeft gemaakt en drie assists heeft gegeven. Trainer Xavi lijkt overtuigd te zijn van de kwaliteiten van de 23-jarige aanvaller.