×
Home Livescore

Schietpartij in Brussel leidt tot staking België-Zweden na 45 minuten

Schietpartij in Brussel leidt tot staking België-Zweden na 45 minuten
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 22:25 uur

Het duel tussen België en Zweden is abrupt beëindigd na een tumultueuze eerste helft. De reden hiervoor is een tragische schietpartij die eerder op de dag plaatsvond in Brussel, waarbij twee Zweedse supporters het leven lieten. Op het moment van de staking stond de stand gelijk op 1-1.

Het noodlot sloeg toe in Brussel ongeveer anderhalf uur voor de aftrap. Een gewapende man opende het vuur op twee Zweedse voetbalfans, gebruikmakend van een automatisch vuurwapen. De vermoedelijke dader, die na het incident op de vlucht sloeg, heeft een verontrustende video online geplaatst waarin hij beweert in naam van Allah te handelen. Ondanks deze schokkende gebeurtenis ging de wedstrijd tussen België en Zweden aanvankelijk gewoon van start. Echter, tijdens de rust is er alsnog besloten om de wedstrijd te staken.

Naar verluidt kwam het verzoek tot staking van de spelers van het Zweedse team, die pas tijdens de rust op de hoogte werden gebracht van het nieuws over de schietpartij. Gedurende de wedstrijd ontstond er al onrust op de tribunes van het Koning Boudewijnstadion. Verschillende hooggeplaatste leden van de Zweedse voetbalbond verlieten de eretribune om een spoedoverleg te voeren.

Ondertussen is de vermoedelijke dader nog steeds voortvluchtig. Dit heeft geleid tot een dringend verzoek aan alle Zweedse fans om niet langer de straat op te gaan in de kleuren van hun land. Het lijkt er namelijk op dat de dader een doelgerichte aanslag heeft gepleegd op de Zweedse supporters.