×
Home Livescore

Weghorst blij met winnende goal Van Dijk, ondanks gemiste penalty

Weghorst blij met winnende goal Van Dijk, ondanks gemiste penalty
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 06:33 uur

Oranje-speler Wout Weghorst heeft toegegeven dat hij extra blij was toen zijn teamgenoot Virgil van Dijk de winnende goal maakte vanaf de strafschopstip tegen Griekenland. Weghorst zelf miste namelijk een penalty. Daarnaast sluit Weghorst zich aan bij Van Dijk, die na afloop klaagde over de slechte staat van het veld in Athene.

"Het is eigenlijk een beetje dubbel", begint Weghorst na de 0-1 overwinning van Oranje op Griekenland. "Toen ik werd gewisseld, voelde ik me behoorlijk teleurgesteld en zat ik met een zure smaak op de bank, hopend dat het nog goed zou komen. Dus het was echt geweldig dat het uiteindelijk toch gebeurde."

Direct na de goal van Van Dijk rende Weghorst naar zijn aanvoerder toe. "Het is goed dat hij zijn verantwoordelijkheid nam, vooral in de laatste minuut. Ik wilde het eerder doen, maar faalde. Daar valt niet veel over te zeggen, het was gewoon een slechte penalty. Daarom was ik extra blij, maar afgezien van die penalty is het geweldig dat we onder deze omstandigheden toch hebben gewonnen."

Net als Van Dijk is Weghorst niet te spreken over de staat van het veld. "Het veld, ja... Dit was waarschijnlijk het slechtste veld waar ik ooit op heb gespeeld. Er lagen zelfs steentjes op. Het maakte het erg moeilijk. Voetballend gezien was het zeker niet perfect, dat is duidelijk. Maar op momenten als deze maakt het niet zoveel uit."