×
Home Livescore

Zweedse spelers en stafleden in rouw na schietincident Brussel

Zweedse spelers en stafleden in rouw na schietincident Brussel
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 07:33 uur

Het Zweedse voetbalteam is diep geschokt door de tragische gebeurtenissen in Brussel. Na de schietpartij waarbij twee Zweedse voetbalsupporters om het leven kwamen, heerst er verslagenheid binnen de spelersgroep en de stafleden.

Frederik Reinfeldt, de bondsvoorzitter van Zweden, heeft gereageerd op het incident. In een interview met de Zweedse krant Aftonbladet uitte hij zijn verdriet en onzekerheid over de situatie. "We hebben vernomen dat er Zweden zijn vermoord. We weten niet precies wat er is gebeurd en of de daders zijn opgepakt. De spelers werden pas tijdens de rust geïnformeerd en het nieuws moest even bezinken. Het stopzetten van de wedstrijd was de beste beslissing."

De aanvoerder van Zweden, Victor Lindelöf, nam uiteindelijk het initiatief om de wedstrijd na 45 minuten te staken. "Als aanvoerder heb ik besloten om te stoppen. Ik heb eerst met mijn teamgenoten gesproken en daarna met de Belgen, waarna we overeenkwamen om de wedstrijd te beëindigen. Het belangrijkste is dat de Zweedse spelers nu veilig zijn. Het is angstaanjagend dat je in gevaar bent vanwege het dragen van de Zweedse kleuren", verklaarde de verdediger tijdens de persconferentie na afloop.

Ook bondscoach Janne Andersson, die aanwezig was tijdens het persmoment, is diep geraakt door de vreselijke moorden op zijn landgenoten. "Tijdens de rust kreeg ik het nieuws te horen. Ik vraag me af waar de wereld naartoe gaat. We hebben toen besloten om te stoppen. Het is niet belangrijk of de wedstrijd wordt uitgespeeld. We zijn allemaal erg verdrietig, de tranen staan in onze ogen. Ik wil mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van de slachtoffers."

Na de staking moest het publiek in Brussel ongeveer twee uur in het stadion blijven, omdat er op dat moment nog veel onduidelijkheid was over de situatie. Pas daarna vond de evacuatie plaats.