×
Home Livescore

'Virgil van Dijk's controversiële viering zorgt voor ophef in Griekenland'

'Virgil van Dijk's controversiële viering zorgt voor ophef in Griekenland'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 08:17 uur

In Griekenland is er ophef ontstaan na de nederlaag tegen Oranje, maar dit keer niet om het resultaat. Nee, het gaat allemaal om de manier waarop Virgil van Dijk zijn enige doelpunt van de avond vierde. De aanvoerder van het Nederlands elftal stak na zijn rake strafschop zijn tong uit, wat bij sommige Grieken niet in goede aarde viel.

Volgens Sportime, een Griekse sportwebsite, heeft de "respectloze viering" van Van Dijk de afkeuring van de Griekse fans opgewekt, zowel in het stadion als op het internet. Ze vergelijken de centrale verdediger zelfs met 'Karagiozis', een arme man met een bochel uit de Griekse folklore. Het lijkt erop dat de Grieken de actie van Van Dijk als beledigend hebben ervaren.

Toch zijn er ook Griekse media die de prestatie van het Nederlands elftal erkennen. Sport24 is realistisch en geeft toe dat Oranje verdiend heeft gewonnen in Athene. Ze stellen dat de Grieken alles hebben gegeven, maar toch hebben verloren. Het Griekse spel biedt echter hoop voor de play-offs, waarin ze alsnog een kans maken. Nederland had zelfs een penalty in blessuretijd nodig om te winnen. Hoewel Nederland de betere ploeg was, speelden de Grieken met passie en hartstocht. Ze hebben er alles aan gedaan om te winnen.

Ook Ta Nea, een andere Griekse krant, is onder de indruk van de vechtlust van de Grieken. Ze stellen dat de nationale ploeg alles heeft gegeven, maar uiteindelijk toch verslagen is. De doelman Odysseus Vlachodimos wordt zelfs bestempeld als een "beschermengel", omdat hij onder andere een strafschop van Wout Weghorst heeft gestopt.

Al met al heeft de wedstrijd tussen Griekenland en Nederland voor de nodige ophef gezorgd, zowel op het veld als daarbuiten. De viering van Van Dijk heeft de Griekse fans verdeeld en de media zijn het erover eens dat de Grieken met passie hebben gestreden, maar uiteindelijk toch hebben verloren.