×
Home Livescore

Ruud Gullit smeekt Koeman: Haal De Jong terug bij Oranje!

Ruud Gullit smeekt Koeman: Haal De Jong terug bij Oranje!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 08:57 uur

Ruud Gullit smeekt Ronald Koeman bijna om een wonder te verrichten en Luuk de Jong weer een plek te geven in het Nederlands elftal. De voormalige PSV-spits besloot na het WK in Qatar om een punt te zetten achter zijn internationale carrière, maar volgens Gullit is hij simpelweg de allerbeste nummer 9 die Nederland op dit moment te bieden heeft.

"De afwezigheid van de beste spits, De Jong, is gewoon onbegrijpelijk", begint Gullit zijn betoog. Vervolgens wordt de Rondo-analist geconfronteerd met de officiële reden van De Jong's afscheid. In maart van dit jaar gaf de spits aan dat hij meer tijd wilde besteden aan zijn gezin. Gullit gelooft echter dat er een andere reden achter zit. "Ik denk dat het komt doordat Weghorst (Wout, red.) voor hem staat. Dat is wat ik denk. Ik vermoed dat hij (De Jong, red.) tegen Koeman heeft gezegd: als je voor Weghorst kiest, hoef je niet meer op mij te rekenen."

"Maar de deur stond toch nog op een kier?", vervolgt Gullit, die De Jong vele malen beter vindt dan Weghorst. "Je kunt ze gewoon niet met elkaar vergelijken. Kijk naar zijn prestaties bij Barcelona, Sevilla, allemaal van hoog niveau. En ook bij PSV is hij weer van onschatbare waarde. De Jong kan echt meer dan Weghorst, sorry hoor. Hij is gewoon geweldig, onze beste spits. Dan zou ik toch met hem gaan praten en vragen: ben je beschikbaar als het EK eraan komt? Ik heb je nodig."

Met zijn gepassioneerde pleidooi hoopt Gullit de bondscoach te overtuigen om De Jong een nieuwe kans te geven in Oranje. Of Koeman gehoor zal geven aan deze smeekbede, zal de tijd moeten uitwijzen. Maar één ding is zeker: Gullit is ervan overtuigd dat Nederland met De Jong als nummer 9 een stuk sterker zal zijn.