×
Home Livescore

Poyet verontwaardigd over omstreden penalty Oranje in Athene

Poyet verontwaardigd over omstreden penalty Oranje in Athene
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 09:18 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen Griekenland en Nederland, heeft Gustavo Poyet, de bondscoach van Griekenland, zijn ongenoegen geuit over de omstreden strafschop die Oranje naar de overwinning leidde. Poyet was duidelijk niet te spreken over de beslissing van de scheidsrechter en liet zijn mening luid en duidelijk horen na afloop van de wedstrijd.

Het betwiste moment vond plaats in de slotfase van de wedstrijd, toen Denzel Dumfries onderuit werd gehaald door Vangelis Pavlidis. De Spaanse scheidsrechter Alejandro Hernández wees resoluut naar de stip, maar werd vervolgens naar de kant geroepen door de VAR. Er werd gesuggereerd dat de beslissing heroverwogen moest worden, maar uiteindelijk bleef de strafschop staan. Virgil van Dijk benutte de kans en bezorgde Nederland de overwinning.

Alsof dat nog niet genoeg was, leek Oranje in de laatste seconden van de wedstrijd opnieuw een strafschop te krijgen, nadat Brian Brobbey ten val kwam. Dit keer greep de VAR wel in en corrigeerde de beslissing van Hernández. Tot grote frustratie van Poyet, die tijdens het tumult naar de tribune werd gestuurd met een rode kaart.

Na afloop van de wedstrijd liet Poyet zijn onvrede blijken tijdens de persconferentie. "Voor mij is het heel simpel", verklaarde de Uruguayaanse coach. "Als de scheidsrechter eenmaal een penalty heeft gegeven, zal de VAR hem zelden corrigeren. In dit geval was het een normaal duel, maar de strafschop werd toch toegekend. Bij de tweede strafschop, daarentegen... Ik kijk al vijftig jaar naar voetbal en ik kan met zekerheid zeggen dat in negentig van de honderd gevallen de VAR deze strafschop niet zou hebben gegeven."

Ondanks de tussenkomst van de VAR, bleef Hernández bij zijn beslissing en weigerde hij de strafschop in te trekken. Poyet kon zijn frustratie niet verbergen en uitte zijn ongenoegen richting de scheidsrechter. "Wat kun je eraan doen?", vervolgde hij. "Toen hij later weer naar het scherm keek, heb ik hem verteld dat hij een verschrikkelijke wedstrijd floot. Het zou interessant zijn om hem in de toekomst een thuiswedstrijd van Real Madrid te zien fluiten, waarin een vergelijkbaar moment voorkomt. Ik ben benieuwd hoe hij dan zal reageren wanneer de VAR hem vertelt dat het geen strafschop was."

De uitspraken van Poyet hebben voor de nodige opschudding gezorgd en hebben de discussie over de rol van de VAR in het voetbal opnieuw aangewakkerd. Het blijft echter de vraag of er iets zal veranderen naar aanleiding van deze controversiële beslissingen.