×
Home Livescore

Reijnders naast De Jong: een verademing voor Oranje!

Reijnders naast De Jong: een verademing voor Oranje!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 09:49 uur

Nieuwe ster op het middenveld bij Oranje: Tijjani Reijnders

In een opmerkelijke overeenstemming hebben voetballegendes Ruud Gullit, Marco van Basten en Khalid Boulahrouz hun steun uitgesproken voor Tijjani Reijnders als nieuwe aanwinst op het middenveld van het Nederlands elftal. De talentvolle speler van AC Milan heeft indruk gemaakt tijdens de recente interlandperiode en wordt geprezen om zijn aanvallende drive.

"Je ziet tegenwoordig bij veel spelers een gebrek aan constante aanvallende intentie", aldus Van Basten tijdens een uitzending van Rondo op Ziggo Sport. Boulahrouz, die Reijnders goed kent, is het volledig eens met zijn tafelgenoot. "Hij denkt voortdurend aan de aanval. Bij AZ speelde hij vaak net voor de verdediging, maar hij durft risico's te nemen in zijn spel en dribbels. Daarom wilde ik hem graag verder naar voren laten spelen, zodat hij die risico's kan nemen."

Volgens Boulahrouz is Reijnders ook enorm gegroeid als persoon. "Hij straalt zelfvertrouwen uit bij Milan. Hij weet dat hij dit niveau aankan en hij neemt dat zelfvertrouwen nu ook mee naar Oranje. Het is dan ook heel gemakkelijk voor hem om naar voren te bewegen. In de laatste fase van de wedstrijd kan hij de tegenstander echt pijn doen."

Gullit ziet Reijnders zeker als een aanvulling op het middenveld naast Frenkie de Jong, vooral vanwege hun verschillende speelstijlen. "Het is echt heel simpel. Frenkie wil altijd veel de bal komen halen en het spel verdelen, waardoor Reijnders naar voren kan bewegen en ruimte kan creรซren." Boulahrouz denkt echter dat een rol als aanvallende middenvelder minder geschikt zou zijn voor Reijnders. "Als centrale middenvelder kan hij veel meer box-to-box spelen."

Met de steun van deze voetbalgrootheden lijkt het erop dat Tijjani Reijnders een veelbelovende toekomst tegemoet gaat op het middenveld van Oranje. Zijn aanvallende drive en volwassenheid maken hem een waardevolle toevoeging aan het team.