×
Home Livescore

"Maduro reageert op uitspraken psychologe: 'Not done!'"

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 10:17 uur

In een verrassende wending heeft Wilfred Genee na de recente uitzending van Vandaag Inside een opmerkelijk bericht ontvangen van niemand minder dan Hedwiges Maduro. De assistent-trainer van Ajax kwam plotseling in het nieuws nadat de sportpsychologe van Almere City onthulde dat ze nog steeds contact had met de voormalige werknemer van Almere. Bovendien beschuldigde ze Ajax van 'slecht leiderschap'.

Het appje van Maduro aan Genee onthulde zijn mening over de uitspraken van psychologe Annemieke Zijerveld. Tijdens de videorubriek In de Wandelgangen las Genee het bericht voor. "Maduro appte mij terug en gaf aan dat het absoluut niet gepast is om over andere teams te praten. Als je het zo bekijkt, ben ik het niet eens met haar uitspraken. Zeker niet als je allebei werkzaam bent bij een Eredivisie-club."

De uitspraken van Zijerveld over Ajax bij Radio 1 zorgden voor veel opschudding in de voetbalwereld. "Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn en soms zelfs gebroken jongens. Maar waar het volgens mij misgaat, is bij de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me enorm. Ik zie zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag en het wegkijken van problemen. Neerslachtigheid en gebrek aan leiderschap", waren enkele van haar opmerkingen.

Almere City reageerde eerder al op de uitspraken van Zijerveld in een verklaring aan Voetbal International. "Tijdens de radio-uitzending heeft zij enkele uitspraken gedaan vanuit haar expertise als onafhankelijk klinisch psycholoog. Almere City FC neemt afstand van deze uitspraken." De club benadrukte ook het belang van respect voor andere clubs en collega's.