×
Home Livescore

FC Barcelona wil Frenkie de Jong langer behouden

FC Barcelona wil Frenkie de Jong langer behouden
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 10:40 uur

In een recente ontwikkeling heeft FC Barcelona de contracten van verschillende spelers en trainer Xavi verlengd, en nu is het de beurt aan Frenkie de Jong. Dit nieuws is bevestigd door de technisch directeur Deco in een interview met Mundo Deportivo. Deco heeft duidelijk gemaakt dat Barcelona graag langer met Frenkie wil samenwerken.

Deco deelde zijn ervaring over het eerste contact met de zaakwaarnemer van Frenkie toen hij net begon als technisch directeur. "Als we naar de toekomst kijken, is Frenkie zeker een van de spelers waarvan we willen dat hij lang bij ons blijft", aldus Deco. "We hebben echter nog niet gesproken over de contractverlenging van Frenkie. We willen net zo graag met hem verlengen als met Ilkay Gündogan, Ronald Araujo en Gavi."

Frenkie heeft momenteel een contract bij Barcelona tot de zomer van 2026. Deco heeft daarom geen haast. "We willen dat hij hier nog lang blijft, minstens tot 2026. We zien dat Frenkie het naar zijn zin heeft in Barcelona. Hij leidt hier een prachtig leven, speelt op het hoogste niveau en straalt geluk uit. Uiteindelijk is het de speler zelf die de beslissende keuze maakt in dit proces."

Aan het einde van de zomer kwam er nieuws naar buiten dat de zaakwaarnemers van Frenkie het onderste uit de kan willen halen in de onderhandelingen met Barcelona. Dit komt doordat de club vorig jaar nog van de Nederlander af wilde. Het is echter nog niet bekend hoe de entourage van Frenkie nu tegenover toekomstige gesprekken staat.