×
Home Livescore

Kenneth Perez krijgt kritiek uit Denemarken voor uitspraken over Ajax-verdediger

Kenneth Perez krijgt kritiek uit Denemarken voor uitspraken over Ajax-verdediger
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 11:09 uur

Voormalig voetballer Kenneth Perez heeft onlangs de nodige kritiek ontvangen uit Denemarken vanwege zijn uitlatingen over Ajax-verdediger Anton Gaaei. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand heeft laten weten dat Perez' kritiek op de Ajacied "te persoonlijk" was, maar de ESPN-analist blijft achter zijn woorden staan, zoals hij heeft aangegeven tijdens een gesprek in het programma Voetbalpraat.

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord maakte Gaaei een fout bij het tweede doelpunt van Feyenoord, wat geen goede indruk maakte op Perez. Hij sprak duidelijke taal over de rechtsback: "Hij heeft geen idee wat hem overkomt. Hij heeft nog nooit ervaren hoe het is om hier te voetballen. Al die indrukken en nieuwe dingen. Dit gaat volledig aan hem voorbij." Hjulmand heeft op zijn beurt laten weten dat hij de toon van Perez niet kon waarderen. "Die toon, persoonlijk en neerbuigend, is niet nodig. Je kunt ook kritisch zijn zonder neerbuigend te doen."

Perez heeft de woorden van Hjulmand genuanceerd, omdat hij van mening is dat deze niet specifiek op hemzelf gericht waren. "Ik wil niet ingaan op een specifieke zaak, maar meer in algemene zin", zou de bondscoach van Denemarken hebben gezegd. "Toen kwam dit verhaal", aldus Perez. "Het is niet specifiek gericht op wat ik heb gezegd. Maar zelfs als het wel specifiek op mij gericht was, is dat ook prima. Dat is hoe hij het ziet en daar kun je natuurlijk ook iets over zeggen."

Wat Perez niet begrijpt, is de bewering dat zijn uitspraken over Gaaei "persoonlijk" zouden zijn. "Er is absoluut niets persoonlijks aan. Het is gewoon een beoordeling van zijn voetbalkwaliteiten en niet van de persoon zelf. Dat vind ik altijd wel apart. In Denemarken is dit harder aangekomen dan hoe wij in Nederland naar voetbal kijken. Daar zijn ze een beetje van geschrokken. Maar het zou onlogisch zijn om te zeggen dat hij goed heeft gespeeld, terwijl hij twee keer ernstig in de fout is gegaan", concludeert de analist.