×
Home Livescore

Ajax haalt financieel sterke directeur in huis: Alex Kroes

Ajax haalt financieel sterke directeur in huis: Alex Kroes
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 15:16 uur

Ajax trekt met de aanstelling van Alex Kroes als algemeen directeur een ware meester in kostenbesparing aan. Dit onthult Jan-Willem van Dop, die jarenlang met Kroes heeft samengewerkt bij Go Ahead Eagles, waar Kroes destijds grootaandeelhouder was.

Van Dop vertelt aan Ajax Showtime dat Kroes een echte zuinigheidsfreak is. "Hij stelt duidelijke grenzen en houdt zich daar strikt aan. In de huidige situatie van Ajax is dat absoluut geen overbodige luxe."

De directeur van Go Ahead geeft een voorbeeld van Kroes' zuinigheid. "Stel dat er nu vijftien mensen werken op de afdeling media, dan kan hij zeggen dat het ook met tien mensen kan. Dat past helemaal bij zijn karakter. Kroes heeft een hekel aan ook maar één euro te veel uitgeven."

Wat maakt Kroes zo bijzonder? "Zijn veelzijdigheid, absoluut zijn veelzijdigheid. Hij heeft eigenlijk van alles wel verstand en daarom vind ik hem de juiste persoon. Hij is zakelijk, financieel, commercieel en voetbaltechnisch ontzettend sterk."

"Daarnaast kan hij zonder stemverheffing een discussie voeren. Hij blijft altijd kalm en beleefd, zonder emotie", vervolgt Van Dop. "Ik wens hem veel succes en ik hoop dat Ajax snel weer opkrabbelt... Dit is natuurlijk niet het niveau dat bij Ajax hoort. Rust is nu het belangrijkste."