×
Home Livescore

Feyenoord in conflict met UEFA over provocerende sfeeractie

Feyenoord in conflict met UEFA over provocerende sfeeractie
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 17:48 uur

Feyenoord en de UEFA zijn verwikkeld in een heftig geschil over een spectaculaire actie voor de Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio. Dit opmerkelijke nieuws is naar buiten gebracht door 1908.nl. De Rotterdammers voeren momenteel koortsachtig overleg met de Europese voetbalbond, die zonder pardon een 'keiharde nee' heeft verkondigd.

De sfeeracties van Feyenoord, georganiseerd door het gepassioneerde sfeerteam van supportersvereniging De Feijenoorder, moeten sinds enkele jaren ter controle en goedkeuring voorgelegd worden aan de UEFA. Dit keer wilden de Rotterdammers inspelen op een eerdere uitspraak van Lazio-coach Maurizio Sarri. Echter, de bond oordeelt dat de boodschap 'provocerend' is en de beoogde afbeelding 'verontrustend', waardoor deze niet geschikt zou zijn voor een sportevenement.

Feyenoord verzet zich hevig tegen het besluit van de UEFA, zo meldt 1908.nl. De Nederlandse kampioen is van mening dat er absoluut geen sprake is van aanstootgevend gedrag. Ook het sfeerteam is diep teleurgesteld. Het fanmedium spreekt zelfs van een 'verborgen oorlog'.

Het is niet moeilijk te raden welke uitspraken van Sarri hiermee bedoeld worden. Tijdens de Europa League-wedstrijd in november 2022 kreeg de Italiaanse trainer het aan de stok met de Feyenoord-fans. Hij werd bekogeld met een katheter en diverse bekers bier. Woedend noemde Sarri De Kuip destijds een 'bolgia', wat vrij vertaald kan worden als een psychiatrische inrichting.