×
Home Livescore

FSV Mainz schorst El Ghazi vanwege controversiële social media berichten

FSV Mainz schorst El Ghazi vanwege controversiële social media berichten
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 19:32 uur

Nederlandse voetballer Anwar El Ghazi zal voorlopig niet in actie komen voor FSV Mainz. De club heeft besloten om hem vrij te stellen van trainingen en wedstrijden vanwege zijn controversiële berichten op social media over het conflict tussen Hamas en Israël. In een statement heeft de Bundesliga-club laten weten dat El Ghazi's uitspraken onacceptabel zijn.

Hoewel El Ghazi geen directe verwijzingen heeft gemaakt naar de aanslagen in Israël, heeft hij wel zijn steun uitgesproken voor de Palestijnse zaak. Met de woorden 'Van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn' heeft de voormalige Ajax- en PSV-speler zich verbonden met Hamas en Palestijnse extremisten. Als reactie hierop heeft Mainz hem dinsdag al van het trainingsveld gehouden en later op de dag een gesprek met hem gevoerd. Tijdens dit gesprek is besloten om El Ghazi voorlopig op non-actief te stellen.

In een verklaring laat Mainz weten dat deze beslissing is genomen naar aanleiding van een inmiddels verwijderd bericht op sociale media van de 28-jarige voetballer. Hierin heeft El Ghazi een standpunt ingenomen over het conflict in het Midden-Oosten dat voor de club onaanvaardbaar is. Hoewel Mainz begrip heeft voor de verschillende perspectieven op dit complexe conflict, distantieert de club zich duidelijk van de inhoud van het bericht, omdat dit niet overeenkomt met de waarden van de club.

Als gevolg van zijn schorsing zal El Ghazi in ieder geval het Bundesliga-duel met Bayern München van zaterdag missen. De rechtsbuiten is vorige maand bij Mainz gekomen, nadat zijn contract bij PSV werd ontbonden.