×
Home Livescore

Belgische Rangers-manager belooft geen voorkeursbehandeling voor landgenoot Dessers

Belgische Rangers-manager belooft geen voorkeursbehandeling voor landgenoot Dessers
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 21:48 uur

De kersverse manager van Rangers FC, Philippe Clement, heeft beloofd dat hij zijn landgenoot Cyriel Dessers niet zal voortrekken in Glasgow. Clement, die net als Dessers afkomstig is uit België, benadrukte dat alle spelers, ongeacht hun nationaliteit, op gelijke voet zullen beginnen onder zijn leiding.

Tijdens zijn presentatie op dinsdag sprak Clement zijn belofte uit: "Ik zal Dessers niet meer aandacht geven puur omdat hij een Belg is (Dessers is officieel international van Nigeria, red.). Of je nu een Belg, Schot of Engelsman bent, iedereen begint nu weer op nul."

Hoewel Clement zijn landgenoot niet zal voortrekken, erkende hij wel dat Dessers nog niet in topvorm verkeert bij Rangers. De Schotse club kocht de aanvaller afgelopen zomer voor vijf miljoen euro van het Italiaanse Cremonese. "Ik heb hem in Nederland beter zien spelen. In mijn ogen presteerde hij bij Feyenoord beter dan hier tot nu toe."

Rangers staat op dit moment op de tweede plaats in de Schotse competitie, met een aanzienlijke achterstand op koploper Celtic. Dessers moet in Glasgow concurreren met voormalig PSV-spits Sam Lammers en oud-Feyenoorder Danilo voor een plek in de basis.