×
Home Livescore

Van Gaal cruciaal in mogelijke transfer Kroes naar Ajax

Van Gaal cruciaal in mogelijke transfer Kroes naar Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 07:08 uur

In een verrassende wending lijkt er mogelijk een doorbraak te zijn in de onderhandelingen tussen Ajax en AZ met betrekking tot de situatie van Alex Kroes. Dit opmerkelijke nieuws werd dinsdagavond onthuld door niemand minder dan Chris Woerts tijdens het programma Vandaag Inside. Volgens de geruchten zouden de Amsterdammers, vertegenwoordigd door Michael van Praag en Louis van Gaal, donderdag afreizen naar Alkmaar voor een cruciaal gesprek.

Eerder deze maand kwam er al nieuws naar buiten over de inspanningen van Van Praag en Van Gaal om Kroes eerder te laten starten bij Ajax. Maar volgens Woerts wordt er nu dus al deze week over gesproken. "Donderdag staat het gesprek tussen Ajax en AZ op het programma", onthult de sportmarketeer in het spraakmakende praatprogramma. Vooralsnog hebben beide clubs nog geen officiële bevestiging gegeven van dit nieuws.

Woerts is van mening dat één man cruciaal is in het realiseren van de vroege overgang van Kroes naar Ajax: Louis van Gaal. Volgens de marketeer kan het respect dat de voormalige trainer geniet binnen AZ wel eens de doorslag geven. "Laten we hopen dat het lukt. En uit respect voor Van Gaal, gezien zijn indrukwekkende prestaties bij AZ, lijkt er een opening te ontstaan waardoor Kroes eerder kan beginnen bij Ajax. Louis heeft een uitstekende reputatie bij AZ."