×
Home Livescore

San Marino doorbreekt doelpuntendroogte en veroorzaakt feestexplosie!

San Marino doorbreekt doelpuntendroogte en veroorzaakt feestexplosie!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 07:16 uur

Een historisch moment voltrok zich dinsdagavond in de strijd tussen San Marino en Denemarken. De spelers van het kleine dwergstaatje waren al acht interlands op rij zonder doelpunt gebleven, maar daar kwam abrupt verandering in tegen de worstelende Denen. Het was Alessandro Golinucci die de geschiedenisboeken inging door het allereerste interlanddoelpunt voor San Marino te maken sinds 17 november 2022.

Het doelpunt kwam tot stand via een perfect uitgevoerde hoekschop, waarbij de middenvelder van San Marino de bal behendig achter doelman Kasper Schmeichel wist te werken. Dit zorgde voor een ontploffing van vreugde in heel San Marino. Zowel de spelers op het veld als de reservespelers omhelsden elkaar in extase, terwijl het stadion in een waar feestgedruis verkeerde. Het was immers al een lange tijd geleden dat San Marino voor het laatst het net wist te vinden, namelijk in een 1-1 gelijkspel tegen Saint Lucia.

Dit historische moment zal nog lang in het geheugen gegrift blijven van de spelers en fans van San Marino. Het bewijst dat zelfs de kleinste landen in staat zijn om grote prestaties neer te zetten en de wereld te verrassen. De hoop op meer doelpunten en overwinningen is nu meer dan ooit levendig in San Marino.